Det var så heldigt, at vi ikke spiste op af simremaden, og derfor havde rigelige mængder velsmagende kylling i overskud. Jeg reserverede straks de lækre rester med pizza i tankerne, og fik kreeret tre tyndbundede pizzaer med forskelligt fyld, alle med kylling.
Dagen før lavede jeg pizzadej efter Meyers opskrift:

20120916-002017.jpg

Ca. en tredjedel af melet blev erstattet med groft speltmel, for at få en lidt mere mættende dej.

Den blev æltet meget grundigt (Jeg havde ømme arme dagen derpå! Svækling, mig..???) og stillet på køl natten over. Jeg tog dejen ud nogle timer før spisetid så den kunne efterhæve ved stuetemperatur.

20120916-002308.jpg

Slutteligt blev der rullet ud til tre pizzaer, helt papirstynde bunde som vi allerbedst kan lide dem. Jeg er fortaler for at en pizza skal have få ingredienser, og tomatsovs er ikke nødvendigvis en af dem.
I får de tre varianter gennemgået nedenfor med billeder og opskrifter, men først en kort guide til den hjemmelavede tomatsauce som fik lov at klæde to af pizzaerne:

20120916-002514.jpg

20120918-162836.jpg

20120918-162847.jpg

En dåse hakkede tomater drænet for det meste væske, et par fed hvidløg, salt og peber blendes. Voila!

Da pizzaerne er helt tyndbundede, skal de blot have få minutter i ovnen. Bagetiden afhænger af din ovn, men hold øje med den allerede efter 3-5 minutter. Jeg bager altid pizzaer ved 250 gradere. Et godt tip, hvis man som os ikke har en bagesten, er at varme bagepladen op sammen med ovnen. Så får man samme effekt som ved brug af en varm pizzasten.

Pizza 1: Kylling, kartofler og rosmarin

20120918-162951.jpg

20120918-163110.jpg

20120918-163119.jpg

20120918-163128.jpg

Ovenpå tomatsaucen fordelte jeg først lidt revet cheddar, og dernæst trevler af kylling, helt tynde skiver kartoffel, og godt med rosmarin.

Pizza 2: Kylling, oliven, peberfrugt

20120918-163226.jpg

20120918-163237.jpg

20120918-163244.jpg

20120918-163252.jpg

Den anden pizza blev uden tomatsauce. Istedet smurte jeg lidt græsk youghurt på bunden. Dt kan stærkt anbefales. Der blev toppet med kylling, soltørrede oliven og rød peberfrugt. Hvis I ikke har smagt soltørrede oliven, så se at få det gjort. De smager hamrende godt! Rigeligt med ost, og nogle minutter i ovnen, og så var det spisetid.

Pizza 3: Kylling, tomat, avocado

20120918-163349.jpg

20120918-163356.jpg

Lidt tomatsauce i bunden, de sidste rester af kyllingen fordelt godt, og dernæst lidt avocado og tynde skiver frisk tomat. Og så OST! Avocado på pizza er iøvrigt stærkt undervurderet – jeg anbefaler det!

God fornøjelse! Hvis du har tips til utraditionelle eller velafprøvede pizzaopskrifter, så del dem gerne i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>