I aften blev tilbehøret til suppen disse pandebrød med nigellafrø. Nigellafrø er de frø, som man typisk bruger til indiske naanbrød. Smagen er en sammensætning af birkes, sesam, peber, en anelse mild bitterhed i eftersmagen, og frøene har en ‘ristet’ fornemmelse. Ristningen af frøene fremhæver pebersmagen, og de kan blandt andes bruges i salater, grøntsagsretter, eller over en risret. Her er de smagsgiver til pandebrød, som er hurtige at lave.

20121021-203042.jpg

Til fire brød brugte jeg:

75 g fuldkorns-speltmel
75 g hvid hvedemel
125 g (mini)mælk
2 tsk bagepulver
1 spsk ahornsirup
1-2 tsk nigellafrø
Olivenolie til stegning
Rigeligt friskkværnet salt og peber

Alle ingredienser pånær nigellafrø og olie samles til en dej. Dejen deles i fire dele, som hver formes til flade pandekager. Jeg brugte bare fingrene, en kagerulle vil måske være at foretrække. Brødene skal tilberedes 1-2 minutter på hver side. På en rygende varm pande fordeles et skvæt olivenolie og nigellafrø til 1/2 af brødene. Den anden halvdel af nigellafrøene fordeles ovenpå brødet med olie, således at de hænger fast når brødet vendes efter 1-2 minutters tilberedning.
Det kunne vist godt have lydt mindre besværligt – pointen er bare olie og frø på begge sider af brødet.

20121021-203934.jpg

Jeg rørte en dressing af drænet A38, salt, peber, hvidløg og lidt ahornsirup, som vi kunne dyppe brødet i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>