I løbet af en lørdag eftermiddag i lavt tempo tog denne dessert form i mit hoved, og da aftensmaden var ryddet af bordet gav jeg mig til at lege i køkkenet. Desserten består af tre elementer: En bund af figner, abrikoser og kiks, fyld af bagte græskar.

 

Græskarternerne skal have noget tid i ovnen, så det er smart at starte med dem, og lave de øvrige dele mens de bager.

Bunde:

4 tørrede figner

5 tørrede abrikoser

3 Mariekiks (eller lignende)

1 sjat mælk

Figner og abrikoser skæres i små tern, og blendes til en ensartet masse med mælken. Den skal være klistret i det. Kiksene knuses i mindre stykker, og der formes to bunde af ‘dejen’.

Jeg bagte dem i ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft og grill.

Bagte græskartern:

Toppen af et butternut-græskar

Kanel

Vanillepulver

Ahornsirup

 

Den her del giver vist sig selv. Græskarret i små tern, blandes med sirup og krydderier, og i ovnen en tur. Jeg skal dog måske lige give et vigtigt råd med på vejen: Det er IKKE smart at putte det hele i en pose og ryste løs, hvis man skulle være så uheldig at have fået fat på en pose der går fra hinanden. Altså – det KUNNE jo ske, tænker jeg… Ahem!

Nå, men en tur i ovnen med dem, jeg tror de bagte omkring 20-30 minutter ved 200 grader varmluft.

 

 

 

 

 

Sidst men ikke mindst piskede jeg en marengs af 2 æggehvider og 4-5 spsk rørsukker. Jeg Synes egentlig den havde en fin sej konsistens da jeg havde pisket den, men den var for luftig og skulle have være tilsat mere sukker. Jeg bilder mig også ind at hvidt sukker er bedre til dette end rørsukker? Man kan også få en flot sej marengs hvis man laver den over vandbad – det havde jeg ikke lige tålmodighed til denne aften.

Det hele blev samlet i korrekt rækkefølge, og bagt til marengsen så gylden ud.

 

 

 

 

 

 

 

Bundene havde en chewy karamelagtig konsistens og god sødme fra de tørrede frugter. Desserten blev rigtigt god, dog vil en sejere marengs være lige i øjet. Jeg tror også det kunne være lækkert at fylde den med bagte pærer eller æbler – til pærerne vil lakridspulver i marengsen være rigtigt lækkert!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>