Vi nåede lige årets sidste æbleplukningsweekend, og sikke en høst. 34 kg blandede æbler af henholdsvis Ingrid Marie, Elstar og Jonagold. Plus dem der røg i maven undervejs. Heldigvis skulle høsten deles med svigerforældrene, som aftog størstedelen. Vi glæder os naturligvis til at smage hvad de bliver omsat til.

Her blev første portion Ingrid Marie kogt til grød.

20121112-215313.jpg

20121112-215324.jpg

20121112-215336.jpg

Ingrid Marie er gode til grød, fordi de koger nemt ud, men smager samtidig af rigtigt meget. Jeg koger grøden med ganske lidt vand, kun lige bunden af gryden er dækket. Samtidig tilsætter jeg ikke sukker, men koger derimod en kanelstang med, for at nuancere æblesmagen en smule.

Der er mange anvendelsesmuligheder med sådan en æblegrød. Den kan bruges som sødemiddel i bagværk, hvis man vil lege med alternativer til sukker, og måske andre konsistenser. Den er også god om morgenen, måske med skyr og müsli.

Men, hensigten med (noget af) denne grød var en dessert.

20121112-214559.jpg

Jeg tager den lige lag for lag, selv om det er relativt simpelt. I bunden er der æblegrød, dernæst et par knuste makroner stænket med rom. Cremen i midten og på toppen er skyr blendet med nogle af de syltede nektariner vi lavede for noget tid siden. Næste lag er igen æblegrød, og så er der et lag honnongristede mandler og solsikkekerner under det øverste lag creme.

20121112-215032.jpg

De er bare ristede nogle minutter i lidt smør og en skefuld flydende honning på panden – der sker en let karamellisering, så de hænger sammen i store klumper når de er kølet af på bagepapir. Det kan man nemt komme omkring ved at hakke det groft med en kniv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>