Synes du også at det er synd og skam at pebernødden er blevet reduceret til en masseproduceret Karen Volf småkage, som købes i gigantposer og serveres ved alle tilfældige begivenheder i julen? Pebernødder er nemt at lave selv, og jeg synes godt at Karen kan pakke sine væk i en komparativ analyse med disse.

Du skal bruge:

250 g smør
250 g sukker
1 dl piskefløde
500 g mel
Ca 1 tsk af følgende krydderier: Stødt ingefær, kanel, hvid peber, kardemomme
1 tsk bagepulver
1 tsk natron

20121209-172353.jpg

20121209-172401.jpg

Start med at piske sukker og smør sammen, og pisk derefter fløden i. Bland alle krydderierne og bagepulver og natron med melet, og ælt dejen sammen.

20121209-172602.jpg

Så er der kun tilbage at beslutte hvor store pebernødder man gerne vil have. Rul dejen ud i pølser af passende tykkelse og skær dem op til ønsket størrelse. Jeg bagte dem 7-8 minutter ved 200 grader, men det er vigtigt at holde øje med dem. De skal lige være lysebrune i kanten, så er de færdige.

20121209-172822.jpg

Opbevar dem i en lufttæt kagedåse, så holder de sig bedst. Allerbedst, hvis kagedåsen ikke står alt for tilgængeligt fremme for lækkersultne folk.

  1. Camilla says:

    Dejligt at finde en klog med holdninger til mad. Jeg har selv besluttet denne jul IKKE at spise så meget som én købepebernød, men holde mig til de hjemmebagte. Har allerede bagt vores familieversion af pebernødder, men kunne godt fristes til at afprøve jeres.
    Mange hilsner, Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>