I perioder går jeg stærkt ind på kaloriefokus, med det mål at øge bevidstheden om forskellige fødevarer, og samtidig kontollere min vægt. Men – jeg elsker velsmagende mad, og tror jeg ville overleve omtrent to minutter på NUPO eller lignende. Når jeg holder mit kalorieindtag helt nede, er jeg ekstra opmærksom på at bruge kalorierne fornuftigt, og indtage noget mad der smager godt.

Fiskesandwich, glaseret peberfrugt, hvidvinsmarinerede æblebåde og broccoliSåledes kom denne ret til verden, bestående af en fiskesandwich lagt sammen af fiskefileter, tomat og urtecreme, og toppet med lidt god, fed cheddar. Dertil blev serveret finthakket rå broccoli, glaseret peberfrugt og hvidvinsmarinerede æblebåde. Portionen på billedet indeholder ca. 300 kcal, inklusive det glas hvidvin der uundgåeligt måtte indtages til.

Ingredienser

2 fiskefileter, f.eks rødspætte
2 spsk fromage frais 0,2 %
3-4 skiver tomat
Krydderurter efter smag
1 forårsløg, finthakket
2 små skiver cheddar 50+

1/2 æble
En sjat hvidvin

1/2 peberfrugt
2 g rørsukker

1-2 buketter broccoli

Fremgangsmåde

Skær det halve æble ud i både, fjern skrællen og læg dem i hvidvinen mens du forbereder den øvrige mad. Skulle du huske at gøre dette dagen før, bliver de kun endnu bedre.

Fiskefileterne krydres med salt og peber, den ene lægges i et ildfast fad. Ovenpå lægges fromage frais rørt med hakkede krydderurter og forårsløg, derpå tomat, efterfulgt af den anden fiskefilet. Øverst cheddar, og så lige lukt i en 200 grader varm ovn, 12-15 min. Hold øje med det, osten skal lige være smeltet, men fisken skal ikke skamtilberedes.

Imens hakkes broccolien i minihakkeren hvis du er den heldige ejer af sådan en – ellers kan en kniv gøre arbejdet, omend det bliver lidt mere rustikt.

Peberfrugten kan grilles med en gasbrænder, alternativt kan ovnens grillfunktion bruges. Når den er blevet blødere og lidt sort, strøs sukker henover, som brændes lige før servering.

Skænk et lille glas af den hvidvin du alligevel har måttet åbne til æblerne, og nyd måltidet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>