Den 23. december er en fantastisk dag. Hvis man er planlæggertypen, er det i dag at julemaden skal forberedes. Vi har tilbragt noget af dagen i svigermors køkken og hjulpet med opretholdelsen af klassiske discipliner som kartoffelskrælning, mandelsmutning, fondkogning og andestegning.

20121223-175254.jpg

20121223-175303.jpg

Huset dufter nu forrygende af de ænder der er tilberedt ved 80 graders varme over det meste af dagen, og eftermiddagen er afsluttet med gløgg og julesmåkager.

Vi har nydt den helt særlige stemning som vejret har har givet på de vestjyske breddegrader, og forceret snedriver for de sidste juleindkøb.

20121223-175614.jpg

Vi er ikke tilhængere af, at julen er en tid, hvor man springer over hvor gærdet er lavest, når det kommer til madlavningen. Hele ritualet omkring de trivielle gøremål er en del af det at blive juleklar. Det vigtigste er dog, at man ikke piller ved traditionerne. Julemaden skal smage, som den altid har gjort, og så kan man iøvrigt eksperimentere i køkkenet de resterende af årets dage. Her skal ikke moderniseres, og hvis man ikke har samvittighed til de mange kalorier må man spise med måde, eller komme madindtaget i forkøbet med en frisk løbetur eller lignende. Lige præcis juleaften synes jeg at man skal spise den mad man nyder, glemme kalorietælleriet, og stoppe før man får mavepine.

Med disse ord er der vist kun tilbage at ønske en glædelig jul. Har i nogle helt særlige traditioner som holdes i hævd år efter år?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>