Kalenderen siger januar, og det betyder lettere mad for de fleste, ovenpå den tunge december. Vi sparker året igang med sous vide-tilberedt kylling, som er svøbt i lufttørret skinke og krydret med røget paprika. Hvis man har glemt at tage kød op af fryseren er sous vide en dejlig genvej – det frosne kød skal blot krydres og vakuumpakkes, og dumpes ned i det tempererede vand.
For kylling er 63 grader passende. Efter halvanden til to timer er der saftig velsmagende kylling.

20130102-200809.jpg
Til denne lavede jeg en kærlighedssalat. Jeg har døbt den kærlighedssalat fordi den er tidskrævende, så man skal dele den med en man virkelig holder af.

I salaten indgår:
1/3 hvidkålshoved
1/4 fennikel
1 grapefrugt
Ca. 150 g edemamebønner (inkl. bælg)
2 ananasringe
1/2 rød peberfrugt
Granatæblekerner fra 1/2 æble
1 forårsløg
1 håndfuld paranødder
Cheddarost

Dressing af lidt olivenolie, balsamico og en smule sød sennep. Hvis du har flydende fond vil et skvæt af dette absolut ikke gøre skade.

Hvidkål og fennikel snittes fint og marineres i dressingen mens de øvrige ingredienser klargøres.

20130102-195756.jpg

Grapefrugten skal fileteres. Dette gøres lettest ved at stille den på højkant og først skære top og bund af, og derefter skære ned langs kanten så skrællen fjernes. Med en skarp kniv kan fileterne frigøres langs lamellerne.

Edemamebønnerne kan købes på frost. De skal blot ligge i kogende vand 1-2 minutter, og kan derefter bælges.
Ananasringene skal blot skæres i tern – skulle man ligge inde med ananas i tern er der allerede sparet lidt tid der.
Peberfrugten skæres i fine tern.

Granatæblet kan være noget af en kamp at få bugt med. Jeg plejer at skære det op hele vejen rundt i skallen, så jeg kan vride det fra hinanden i to halvdele uden at skære tværs igennem.

20130102-200509.jpg
Så undgår man at ødelægge for mange af kernerne, og derved have saft udover det hele. Nogle af kernerne kan man få fri ved at slå hårdt på bagsiden af skallen med en ske eller lignende. Jeg gør det helst i en skål i vasken, så køkkenet ikke bliver helt granatæblefarvet efterfølgende. Det er iøvrigt ikke en god ide at have en hvid bluse på!

Forårsløget skal også hakkes fint, og så ser det næsten færdige resultat således ud:

20130102-200619.jpg
Man bliver så glad af farverig mad!

Til sidst hakkede jeg paranødderne og skar osten i tern (andet end cheddar kan helt sikkert også bruges). Og så var det endelig spisetid.

20130102-201241.jpg

Opskriften på salaten burde passe til 3-4 personer, men her blev der vist kun en beskeden portion tilbage – den smagte altså godt!

Trods de kolde, lange vintermåneder behøver tallerkenerne jo ikke være kedelige. Hvis du har prøvet andre kreative og gode salater, håber vi derfor du vil dele opskrifterne med os og vores læsere i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>