Tærte er en dejlig spise, som vi desværre sjældent fabrikerer. I mit hoved er det kategoriseret som ‘forbudt’ mad på lige fod med pizza, da dejen kan blive en kalorietung fætter. Det blev der rådet godt bod på, da jeg hos Loui&Bearnaisen fandt en opskrift på grov tærtedej.

20130211-220637.jpg

Til vores ret store tærtefad brugte jeg:

2 dl A38 0,5 %
2 dl hvid hvedemel
3 dl groft hvedemel
3 spsk olie
1 tsk havsalt

Alle ingredienserne samles til en dej med hænderne. Dejen er blød i konsistensen og skal hvile på køl. Den kan med fordel pakkes i madfilm og hvile mens de øvrige forberedelser til tærten gøres.

Vi havde en rest af kylling på ca 150 g som havde været en tur i vores sous vide. Sammen med to porrer udgjorde de fyldet i tærten.

Basen består af:
3 æg
3 spsk hytteost
A38 0,5 %
Salt og peber

Æg og hytteost røres sammen, der tilsættes salt og peber, og konsistensen justeres med A38. Dn skal være tyk med stadig flydende – lidt som en pandekagedej til tykke pandekager.

Tærtedejen fordeles med hænderne jævnt i tærtefadet – husk at komme op af kanterne. Prik den med en gaffel og forbag den i 10-15 minutter ved 200 grader.
Den forbagte tærtedej fyldes med kylling og porrer, og overhældes med æggemassen. Tærten sættes tilbage i ovnen og bages til æggemassen er fast. Det tog omtrent 30 minutter i vores ovn.

Til tærten fik vi en salat i grønne nuancer, lavet af squash-strimler, edemame-bønner og avocado, toppet med mandler. Sort salt og et skvæt balsamico satte prikken over i’et her.

20130211-220739.jpg

Bonusinfo: Resten af tærten blev varmet op dagen efter, tilført skiver af mozzarella på toppen – det var vores smagsløg bestemt ikke kede af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>