Uge syv + København + madentusiast = Copenhagen Dining Week. Sådan var det forrige år. Sådan var det sidste år – og sådan er det naturligvis igen i år.

Sidste år blev det til to restaurantbesøg under CDW, hhv. Restaurant Kanalen (karakter 4/10) og Frederiks Have (karakter 5/10). Denne gang har vi planlagt tre middag i løbet af ugen, alle på restauranter vi ikke tidligere har besøgt. Der kan siges meget om konceptet Copenhagen Dining Week med de tre retter for 200 kroner inkl. vand. Det vil jeg gemme til en anden gang, og dedikere dette indlæg til en anmeldelse af ugens første restaurantoplevelse, der fandt sted i det gamle Admiral Hotels lokaler, hvor Restaurant SALT har til huse.

Jeg vil nok nærmest beskrive Restaurant SALT som et skandinavisk brasserie. Dirigenten bag gryderne, Rasmus Møller Nielsen, tilbereder danske råvarer med respekt for nordisk tradition på fransk manér, kort sagt. Det er brasseriet der møder havtornen. Og hvilket møde! (Undrer du dig i øvrigt over stedets navn, kan du læse mere her.)

SALTs Dining Week-menu byder på disse herligheder:

Forret: Ristet kammusling med selleri, havtorn og brunet vadouvansmør.
Hovedret: Kalvekæbe og bryst med rødkål, svampe og quinoa.
Dessert: Pralinemousse med bergamot is, malt og pære.

Vi minimerede den anbefalede vinmenu til to glas: Bonnaire Gran Cru, Blanc de Blanc fra det sydlige Champagne til forretten samt et glas 2009 Nassos, Rodriguez Sanzo, Priorat fra Spanien til hovedretten. Hertil en espresso til desserten. Ideen om at anbefale en spanske rødvin til hovedretten var sådan set OK, men vinen her var dog alt for fadpræget til min personlige smag.

Restaurant SALT - Ristet kammusling med selleri, havtorn og brunet vadouvansmør

Forret: Ristet kammusling med selleri, havtorn og brunet vadouvansmør

Modsat mange andre restauranter i CDW, der gerne forsøger at spare på serveringerne, havde SALT flottet sig ved at indlede menuen med en uanmeldt snack. Den var baseret på røget fiskerogn, nødder, tørrede hindbær og toppet med et drys karse, der lige nøjagtigt tilførte den nødvendige bitterhed. Øverst lå en chip. En lille men lækker appetizer.

Forrettens kammuslinger var møre som smør og med en letsaltet smag. Havtornen gik formidabel til retten. Uden dem, ville der klart have manglet syre. Det er en ny og spændende måde at udnytte disse ellers besværlige bær på. Nysgerrigheden og spørgelysten pirrede os, og heldigvis var tjenerne meget villige til at besvare og forklare; De havde i efteråret selv høstet alle havtornene langt kysten ved Køge Bugt, renset dem og frosset eller syltet dem. Stort plus i min bog! Til den fede musling og de syreholdige bær havde SALT (lidt vovet) valgt at tilføje en puré af selleri samt det jeg formoder var grillede stykker af knoldselleri. Det gav dog retten helhed og fik det hele til at spille sammen. Særdeles vellykket.

Restaurant SALT - Kalvekæbe og bryst med rødkål, svampe og quinoa.

Hovedret: Kalvekæbe og bryst med rødkål, svampe og quinoa.

Hovedretten var overraskende. Jeg har ofte fået kæber, men aldrig serveret som en sprødstegt terrin som her, og da slet ikke samtidigt tilsat foie gras. På billedet til venstre ses kæberne som den sorte ’terning’ under den panerede klump, der i øvrigt udgjorde kalvebrystet. Konsistensen af denne ledte nærmest tankerne hen på chokoladefondant, med sin sprøde ydre, lidt fede smag samt den flydende indre med brystkødet. Strimlet rødkål tilførte lidt bitterhed, og en lidt fed quinoa med stegte svampe rundede retten af og tilførte de obligatoriske kulhydrater. En meget spændende sammensat ret, og en klar inspiration til en gourmetaften i hjemmekøkkenet. Endnu engang særdeles vellykket.

Restaurant SALT - Pralinemousse med bergamot is, malt og pære.

Restaurant SALT – Pralinemousse med bergamot is, malt og pære.

Finalen stod på en mousse med syltede pære og pærecreme, is og hertil en vaffel med malt. Glimrende. Endelig en dessert der ikke bare var sødme med sødme på.

Fællesnævneren for retterne var, at de alle var afbalancerede i størrelse, kompleksitet og smagsindtryk. Retterne på Restaurant SALT var hverken små eller forsimplede – som ellers tidligere set under CDW.

Trods madens høje kvalitet var aftenens mest positive indslag dog den service der fulgte med hele besøget – fra ankomst til afgang. Tjenerne var smilende, vedkommende og særdeles opmærksomme. Selvom vi spurgte ind til detaljer om særlige ingredienser, vinene eller tilberedningen, var der klare og detaljerede svar. Ja, selv efter afgang imponerede servicen, da vi på turen hjem måtte ringe til restauranten igen, da Karinas fordømte Rejsekort var bortkommet. Jeg nåede nærmest kun at sige mit navn i telefonen, inden Kim i den anden ende forklarede at de havde fundet det efterladte kort, og forgæves havde forsøgt at indhente os da vi forlod stedet. Uden jeg måtte spørge, tilbød han desuden at sende det med posten.

Dette bliver ikke vores sidste besøg på Restaurant SALT. Ikke pga. maden, servicen eller de imponerende omgivelser. På grund af det hele.

Følg med senere på ugen, hvor vi også vil anmelde vores to kommende Dining Week-middage. Hvis du selv har haft oplevelser, gode eller mindre gode, er du meget velkommen til at dele oplevelsen med os andre i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>