På en sjælden tømmermandssøndag kan det være fristende at læne sig tilbage og boltre sig i et univers af nem mad der kan leveres lige til døren. Forrige søndag, med tømmermænd, fandt jeg en afkrog af hengemt energi, som var nok til at lave en sundere version af den pizza, vi begge havde voldsomt lyst til. Blomkålspizzaen er efterhånden omtalt en del i madblogland, og med rette. Med inspiration fra flere af de madblogs jeg følger, endte jeg med at lade mig inspirere af Madbandittens opskrift, hvor der indgår æg og ost i bunden udover blomkål.

Mange opskrifter på blomkålspizza indeholder rigelige mængder ost, hvilket passer udemærket i den LCHF (low carb high fat) madtankegang, som opskriften såvidt jeg forstår udspringer fra. Jeg tilstræber imidlertid ikke at leve efter dette, men blot at kontrollere mit kalorieindtag – derved gav en version med knap så meget oste-overload god mening.

Pizzaen blev toppet med lufttørret skinke, tomat, forårsløg og cheddar, og en ordentlig bunke friskhakket basilikum. En hel pizza, som var nok til at mætte to søndagsdovne mennesker, indeholdt 620 kcal, altså godt 300 kcal hver.

20120828-195145.jpg

Ingredienser:

Bund:
400 g blomkål
1 æg
40 g revet cheddar

Topping:
60 g lufttørret skinke
1 tomat
1 forårsløg
25 g cheddar
Basilikumblade

Fremgangsmåde:
Riv blomkålen fint, enten med rivejern eller minihakker. Bland med æg og revet ost, og fordel ‘dejen’ på en bageplade med bagepapir. Brug fingrene til at få dejen fordelt i et tyndt lag. Bag ved 200 grader i 10-12 minutter, til den begynder at være gylden.
Den næsten-færdige bund tages ud af ovnen, fyldes med topping pånær basilikum, og bages yderligere 5-8 minutter til skinken er sprød.
Anret med rigeligt friskhakket basilikum, og server straks.

    • Karina Marie says:

      Det har jeg faktisk ikke afprøvet – jeg tror ikke bunden bliver lige så sprød, men det er da forsøget værd. Eventuelt tilsæt lidt fedtstof som erstatning for den fede ost. Hvis du afprøver det vil jeg gerne høre om resultatet :-)

  1. Kris says:

    Fedt med et sundt alternativ til min pizzafredag, hvor jeg normalt plejer at bestille fra Aarhus pizza. Jeg vil helt klart prøve at lave min egen pizza med blomkålsbund istedet for at bestille takeaway. Jeg elsker blomkål, så det må være en vinder :)
    Tak for opskriften, jeg glæder mig til min sunde pizzafredag.

    Mvh. Kris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>