Sundt søndagsmad på et kvarters tid? Det er der vist ingen der har noget imod. Søndag aften blev vores smagsløg beriget med denne simple og knap så fotogene ret. Lys fisk som vi havde i fryseren, stegt i karry og med tilbehør af hvidkål, æbler, melon og tranebærdressing.

20130331-212317.jpg

Det er næsten så simpelt så jeg ikke behøver at skrive mere! Men, jeg vover mig ud i det alligevel. Til to personer var disse estimerede mængder ganske passende:

Ca. 50 g tørrede tranebær
2-300 g skyr

300 g lys fisk (Ja helt ærligt, jeg kan ikke huske hvad vi havde i fryseren, og vi blev ikke meget klogere af smagen – men det var nok ikke torsk. Jeg tror dog at torsk fint kan gå an!)

En dyb tallerken-fuld fintsnittet hvidkål
1/8 fintskåret cantaloupmelon
1 æble i fine tern
Smør i mængder der behager
Karry ligeledes

Først snittes tranebærrene fint og blandes op med skyr, smagt til med lidt salt og peber. Lad dressingen trække på køl mens den øvrige mad tilberedes.
Smør smeltes på en stor stegepande, og karry ristes af på panden. Fisken, udskåret i passende stykker, fordeles i panden og steges 2 min på hver side.
Pak fisk ind i sølvpapir og et viskestykke, så holder det varmen.
Hvis du ikke er fedtforskrækket, tåler panden nok yderligere en klat smør nu. Hvis du kan lide stærk mad, lad lidt karry følge. Hvidkålen steges blød alene på panden et par minutter, hvorefter den får følgeskab af æble og melon, som steges med et par minutter.

20130331-213300.jpg

Det hele serveres lunt med den kolde tranebærdressing, og fisken kan med fordel drysses med karrys bedste ven (næst efter smør), kokos.

20130331-213331.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>