«

»

apr 01

Low carb ret inspireret af spaghetti carbonara

At kalde denne ret spaghetti carbonara er nok at strække den, men inspirationen kommer i hvert fald fra denne traditionelle italienske ret.

IMG_0248

For at holde kulhydrat-indtaget lidt nede, og give plads til nogle kalorier fra den fuldfede fløde, valgte jeg at erstatte spaghettien med fintsnittet hvidkål. Hvis man er tilhænger af LCHF (low carb high fat) er denne opskrift oplagt. Et andet alternativ til pasta ville være grøntsagsspaghetti lavet med min Veggie Twister, men grøntsagsskuffen bød hverken på squash eller andre egnede grøntsager.

 

 

 

IMG_0243

Til gengæld var der intet kompromis på baconfronten – et helt stykke, som jeg selv kunne få lov at skære i tern.  Det ER bare lidt lækrere end de tynde skiver man kan købe vakuumpakket. Dette stykke bacon er fra Princip, krydret med løvstikke, men man skal naturligvis helst stikke snuden forbi sin lokale slagter og købe noget hos ham.

 

Ingredienser:

150 g bacon i tern

1 løg

1/4 liter piskefløde

100 g hytteost (evt blendet hvis man ikke er fan af klumperne)

2 æg

Revet ost (gerne parmesan) efter behov

Fintsnittet hvidkål eller anden pasta-erstatning

 

Bacon svitses på en pande, til det bliver sprødt. Mens bacon afdrypper på et stykke køkkenrulle, svitses løg i grove tern på panden.

Fløde, æg, lidt revet ost og hytteost røres sammen i en skål, og krydres med salt og peber.

Løgene gør bacon selskab til afdrypning, og hvis nødvendigt tilføres lidt fedtstof til panden. Hvidkål i strimler svitses til det bliver blødere, men stadig har bid.

IMG_0245

Til sidst puttes alle ingredienser på panden til hvidkålet, og røres sammen mens det tykner.

IMG_0247

 

IMG_0248

 

Serveres drysset med friskrevet parmesan, og som her, med friske tomater og persille. Basilikum vil også klæde retten fortrinligt.

 

2 comments

  1. Jesper Larsson

    I vores hjem forsøgte min kæreste og jeg at lave denne ret som en del af en japansk/italiensk aften.
    Jeg ville have italiensk, hun ville have sushi, så det blev en combi.
    Jeg har en gammel kendings opskrift, men jeg må sige at en low carb ret carbonara fik alarmklokkerne til at ringe :-)
    - der må jeg bare sige: det var der ingen grund til. Super god ret og ikke ligeså fed som jeg plejer at lave den.
    Jeg peppede den dog op med lidt rosmarin sammen med løget.

    Vi fik først sushi indefra http://www.karmasushi.dk , hvilket også var forholdsvis let. Blev suppleret godt med denne italienske ret :-)

    Alt i alt en god aften, både i det italienske og japanske!

    KH Jesper

    1. Karina Marie

      Hvor er jeg glad for at høre den faldt i god jord! Det er vist også en ret der snart tåler gentagelse her :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>