På en eller anden måde havde vi fået akkumuleret lidt rigelige mængder rugbrød, som var blevet tørt og trist. Det inspirerede mig til at lave müsli, og resten af rugbrøddet gik til en portion øllebrød – men mere om det en anden gang.
Mængderne er virkelig på gefühl, som sædvanlig har jeg ikke målt og vejet undervejs. Så indlægget er mere tænkt som inspiration til hjemmelavet müsli, end en konkret og låst opskrift.
I denne müsli er der:
- Ca. 300 g tørt rugbrød i små tern
- Et par håndfulde mandelflager
- Et par håndfulde tørrede morbær
- Et par spiseskefulde hørfrø
- To håndfulde rosiner
- Smør og honning efter temperament
Smelt først smør og honning på panden, og lad rugbrødet riste af i denne blanding. Tag rugbrødet af panden, tilsæt en lille klat smør mere, og rist mandelflagerne gyldne.
Tag mandelflagerne af panden, og tag panden af blusset. Hæld hørfrø på panden og varm dem kort med eftervarme. Hvis der er varme under panden risikerer man at de hopper rundt i hele køkkenet.
De varme ingredienser røres sammen, og straks tilsættes rosiner og morbær – varmen fra blandingen vil gøre dem lidt bløde og lækre.
Kan du ikke vente til næste morgen med at smage din kreation, kan en let og sund aftensnack af skyr (eller andet youghurtprodukt) toppet med jordbær i tern og et par skefulde müsli.
Camilla Lydholm says:
Hold da op hvor ser det lækkert ud, det skal da prøves :) Elsker os den søde smag fra morbær