Vi er jo de heldige ejere af en Sous Vide, altså et vandbad der kan temperaturstyres hvorved man kan tilberede vakuumpakket mad ensartet, præcist, og i lang tid. Anvendelsesmulighederne er mange, og udover den oplagte veltilberedte steg eller bøf, kan grøntsager også blive interessante af en sous vide badetur. Ideen med at tilberede grøntsager sous vide er at holde på vitaminerne og smagen.

I dag stod porrer for skud, jeg forsøgte med både skiver og strimler for at se hvad der blev bedst. De blev sirligt pakket og vakuumeret, krydret med lidt salt og peber og røget paprika for strimlernes vedkommende.

20121017-200424.jpg

20121017-200430.jpg

Porrerne blev tilberedt ved 82 grader i en time. Jeg husker at have læst, at de fleste grøntsager skal tilberedes over 80 grader for at sikre nedbrydningen af én bestanddel, men under 85 grader for at en anden del ikke nedbrydes. Jeg kan desværre ikke finde det igen, hvis nogen ved mere om dette står kommentarfeltet åbent.

Nå, til resultatet:

20121017-201015.jpg

Porrerne blev serveret sammen med stegt romanescokål, et par skiver kalkunbacon, og frikadeller af kidneybønner. Strimlerne fik desuden en halv skive ost som lå og smeltede af varmen fra porrerne. Portionen på billedet indeholder i alt 320 kcal.

Det bedste resultat var klart skiver af porrer. De havde bid i de yderste blade, og det inderste var blødt som smør. Strimlerne var lidt mere grove i det, og skal muligvis tilberedes i længere tid for at blive bløde.

Jeg kan iøvrigt godt lide sprøde porrer, men så skal de helt klart steges på en pande – ikke-bløde sous vide porrer er desværre ikke kun sprøde, men også lidt seje.

Lidt fri leg med porrer eller andre grøntsager sous vide kunne inkludere en klat smør med i posen når den forsegles, eventuelt lidt sukker/sirup, som ville kunne karamellisere ved få minutter på panden efter sous vide-tilberedningen.