Copenhagen Dining WeekAnderledes kan det ikke være, hvis man bor i hovedstadsområdet og interesserer sig lidt for den bedre del af restaurantscenen. Sådan var det også for Karina og mig sidste og forrige år, og sådan skal det naturligvis også være i år. Denne gang går vi endda all-time-high med fire restaurantbesøg under Copenhagen Dining Week 2014, der alle vil blive anmeldt.

De fire restauranter er følgende:

Den klassiske: Restaurant Orangeriet til middag: Dden sublime frokostrestaurant, med Jasper Kure bag gryderne (nr. fire ved Bocuse d’Or i 2009). Håber de lever op til deres frokoststandard.

Den sikre: Restaurationen til middag: Den gamle danske restaurant styret af Lisbeth og Bo Jacobsen, der siden 2011 har været et dansk brasserie. Et ikon!

Den spændende: Restaurant Clou til middag: En overset gourmetperle i byen, hvor nye retter på menuen skabes ved at finde ingredienser, der matcher en vin, og ikke omvendt.

Den nye: Almanak til frokost: En del af The Standard, den seneste udvidelse af Claus Meyers madimperium, hvor selv karryen er hjemmelavet.

Vi har desuden lavet en oversigt over alle de restauranter vi har besøgt under Dining Week de seneste år, og givet dem individuelle karakterer. Se menupunktet Copenhagen Dining Week. Her kan du også se en forklaring på karakterskalaen, og sammenligne de forskellige restauranter.

Vi udnytter dermed Dining Week til at skyde bloggen i gang igen. Det er ikke med god vilje, der har været langt mellem nye artikler i et stykke tid. Du kan derfor se frem til vores anmeldelser af disse fire restauranter til at starte med. Mon ikke de følges op med artikler om f.eks. et lille ølbrygningsprojekt, en introduktion til sifon og et par ord om vores seneste erfaringer med at tørre ting som kål, æblemos og løg meget langsomt i ovnen.

Del meget gerne dine egne planer og forventninger til CDW i kommentarfeltet nedenfor. Hvilke(n) restaurant(er) skal du besøge under årets Dining Week – og hvorfor?